SANKO SANAT GALERİSİ’NDE “DOĞANIN NEFESİ” TEMALI RESİM SERGİSİ

Ressam Pınar Kuseyri, tuval üzerine karışık tekniklerle yaptığı eserlerinden oluşan “Doğanın Nefesi” temalı sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.
Editör
Demo Admin
Yayın
3 Ocak 2024 17:04
Güncelleme
3 Ocak 2024 17:04
Okunma
327


Ressam Kuseyri, sergi açılışında yaptığı konuşmada, sanatın birleştirici gücünün toplumsal gelişim açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

 

Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücünden her bireyin yararlanmasını öneren Kuseyri, “Sanat, toplumun sosyal gelişiminin yanı sıra bireylerin ruhen iyileşmesine de katkı sunuyor. Sanatın iyileştirici gücünden yararlanmak isteyen bireyler mutlaka sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenmelidir” dedi.

 

Eserlerini “az çoktur” anlayışıyla yaptığını belirten Kuseyri, resimlerinde Uzakdoğu felsefesinin ön planda olduğunu anlattı.

 

“Sanatta mükemmel ve doğru yoktur, sanatçı sürekli doğayı ve yaşadığı yeri izlemeli ve kendini geliştirmelidir” diyen Kuseyri, şunları kaydetti:

 

“Resimlerimde genellikle doğa, üzüm bağları, ağaçlar ve yaprakları çalışıyorum. Eserlerimde makro kadraj soyutlamalarıyla gözden kaçırdığımız detayları, hissiyatları soyutlamalar eşliğinde, renk vurgusuyla sunuyorum.

 

Yağlı boyaların yanında, Japon felsefesi ve suluboya tekniğinde yine coğrafyaya özgü malzemelerle ürettiğim resimlerimde kendi kişisel belleğimi anılarıma ve doğaya yönelerek eserlerimi oluşturuyorum.

 

Bir yaprak detayının ardında, koskocaman bir ormanı ve daha fazlasını hayal ettirmeyi izleyiciye bırakıyorum. Resimlerimdeki gibi akışta kalmayı katı ve karamsar olmamayı ve tesadüflere yer vermemeyi izleyiciyle paylaşıyorum.”

 

Yeni yılın ilk sergisini Gaziantep’te açtığı için büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kuseyri, “Eserlerime ev sahipliği yaparak Gaziantepli sanatseverler ile buluşturan, sanata ve sanatçıya verdiği değeri bizlere her zaman hissettiren SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Konuşmalardan sonra, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Hüseyin Yıldırım, SANKO Holding tarafından bastırılan Gaziantep Müzesi’nin bilimsel yayını “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli kitabı ressam Kuseyri’ye takdim etti.

 

Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Ressamlar Aysel Sayın, Gül Öztürkmen Demir, Nurten Çatıkkaş Kale, davetliler ve sanatseverler katıldı.

 

Kuseyri’nin 35 eserinin yer aldığı “Doğanın Nefesi” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 12 Ocak 2024 tarihine kadar her gün 10.00- 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Sanko Hastanesi kadrosunu güçendiremeye devam ediyor

134 Okunma

Avrupa şampiyonu çiçeklerle karşılandı

128 Okunma

İLK TÜRK KADIN RESSAMLARDAN MİHRİ” SERGİSİ SANKO PARK’TA

124 Okunma

GAÜN’DE HEMŞİRELİK HAFTASI SEMPOZYUMU

121 Okunma

FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

119 Okunma

MEGAPOLSPOR 1.LİGDE

470 Okunma

UMUT YILMAZ'IN A TAKIMI BELLİ OLDU

281 Okunma

Başkan Mehmet Çıkmaz güven tazeledi

232 Okunma

GAZİANTEPSPOR RUHU YENİDEN CANLANIYOR

231 Okunma

MHP İL BAŞKANI BOZGEYİK’TEN, AK PARTİ İL BAŞKAN VEKİLİ ŞERBETÇİ’YE ZİYARET

227 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

942 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

785 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

778 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

747 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

743 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

19 Mayıs 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler