Fransa’dan geldi, Medical Point Hastanesi’nden mutlu ayrıldı.

Fransa’da yaşayan Türk vatandaşı 14 yaşındaki İsmail Eren Ayık, görme sorunları nedeniyle orada başvurduğu pek çok klinikte yapılan muayene sonucunda retina hastalığı tanısı aldı.
Editör
Demo Admin
Yayın
3 Ocak 2024 17:08
Güncelleme
3 Ocak 2024 17:08
Okunma
694


Fransa’da yaşayan Türk vatandaşı 14 yaşındaki İsmail Eren Ayık, görme sorunları nedeniyle orada başvurduğu pek çok klinikte yapılan muayene sonucunda retina hastalığı tanısı aldı. Kendisine ilerleyen yaşlarda görme duyusunu tamamen kaybedeceği söylendi. Bunun üzerine ailesi Türkiye’de tanı ve tedavi yollarını aramaya başlayarak, Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne başvurdular. Medical Point Gaziantep Hastanesinde görev yapan,  Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İrfan Ergen tarafından ayrıntılı muayene ve tetkikleri yapılan İsmail Eren Ayık’a ‘’fort miyopi’’ hastalığı tanısı konuldu. Görme duyusunu kaybetmeyeceği müjdesi verildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. İrfan Ergen,  İsmail Eren Ayık ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Miyopi öncelikle uzak görmenin etkilendiği ancak belli derecelerin üzerindeki gözlerde yakın görmenin de bozulduğu bir refraksiyon ve/veya aksiyel bir göz bozukluğudur.  Miyop göz kusuru olan kişilerde göz küresinin şekli, ışık ışınlarının yanlış bir şekilde kırılmasına neden olarak, görüntülerin retina yerine retina önünde odaklanmasına yol açar. Aşırı ekran maruziyeti, uygun olmayan gözlük kullanımı, genetik etkenler ve güneş ışığına yetersiz maruziyet gibi nedenlerde miyopi ilerleme gösterebilmektedir. Hastalarda televizyonu yakında izlemek, gözleri aşırı ovalamak, gözlerini kısarak bakma, araç kullanırken zorlanma, baş ağrısı gibi semptomlara neden olmaktadır. Miyopi ayrıca şaşılık, göz tembelliği, katarakt, glokom, retina dekolmanı gibi ciddi ve körlük riski olan durumlarla da ilişkilidir. Bu hastamız Fransa’da çeşitli kliniklerde muayene olup, tetkikler yapıldıktan sonra bize başvurdu. Telefon görüşmemizde aile çok endişeliydi çünkü ileride hastanın tamamen göremeyeceği, kornea ve retinada ciddi hastalık olduğu söylenmişti. İleriki dönemlerde hastamıza görme engelli bir birey olarak yaşamını devam ettireceği söylendiği için hastamız ve ailesi ile rahatlatıcı bir görüşme yaptık. Ayrıntılı muayenesini gerçekleştirdik. İleri teknoloji ürünü cihazlarımızda tetkik ettik ve sonuçta retina kaynaklı bir durum olmadığını gördük. Hastamıza ‘’Fort miyopi’’  doğru tanısını koyduk. Gerekli ilaçlarını düzenledik. Ömür boyu çok odaklı gözlük kullanımı ile görmeye devam edeceği müjdesini verdik. Önerilerle ve mutlu bir şekilde hastanemizden yolcu ettik.’’ diye konuştu.

 

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Sanko Hastanesi kadrosunu güçendiremeye devam ediyor

136 Okunma

Avrupa şampiyonu çiçeklerle karşılandı

132 Okunma

İLK TÜRK KADIN RESSAMLARDAN MİHRİ” SERGİSİ SANKO PARK’TA

125 Okunma

GAÜN’DE HEMŞİRELİK HAFTASI SEMPOZYUMU

121 Okunma

GAÜN KADIN HENTBOL TAKIMI SÜPER LİGE ÇIKTI

121 Okunma

MEGAPOLSPOR 1.LİGDE

470 Okunma

UMUT YILMAZ'IN A TAKIMI BELLİ OLDU

281 Okunma

Başkan Mehmet Çıkmaz güven tazeledi

232 Okunma

GAZİANTEPSPOR RUHU YENİDEN CANLANIYOR

231 Okunma

MHP İL BAŞKANI BOZGEYİK’TEN, AK PARTİ İL BAŞKAN VEKİLİ ŞERBETÇİ’YE ZİYARET

227 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

943 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

785 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

779 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

747 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

743 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

19 Mayıs 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler