Mekke'nin Fethi'ne yoğun ilgi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen, İnsanlığa bir inşirah! Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı yoğun bir katılımla, büyük bir coşku ve heyecanla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.
Editör
Demo Admin
Yayın
2 Ocak 2024 20:35
Güncelleme
2 Ocak 2024 20:35
Okunma
469


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen, İnsanlığa bir inşirah! Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı yoğun bir katılımla, büyük bir coşku ve heyecanla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

TRT Kur’an Kerim güzel okuma yarışması birincisi Hafız Mustafa Tayyip Yaşar’ın kur’an tilaveti ile başlayan gecede, Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Özcan FİDAN açılış ve selamlama konuşması yaptı. Fidan, “Bu akşam, AGD olarak Türkiye genelinde 251 noktada, Kalk ve Uyar, Fethi Müjdele! temasıyla Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programları yaptıklarını hatırlatarak, yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz” dedi.

Gaziantep’lilerin yoğun katılım gösterdikleri programda yayınlanan “Mekke ve Kudüs” içerikli video sinevizyon gösterilerini ve AGD Yaz Etkinlikleri minik öğrencilerinin ezgi söyleşisini tüm katılımcılar ilgiyle izleyerek zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

Kurra Hafız Hasan Kahraman’ın kalpleri ve gönülleri feth eden kur’an ziyafeti sonrası, Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Peygamberimiz (sav)’in Mekke’nin Fethi’nde gençlere verdiği görevleri ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in devlet işlerinde gençlere verdiği önemi anlatarak, AGD ve MGV teşkilatına yaptığı gençlik çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ezgi Sanatçısı Ender Tekin’in duygu yüklü sahne aldığı program; 9 Aralık’ta AGD’nin Türkiye genelinde yapılan Lise düzeyi Siyer-i Nebi Yarışması’nda Gaziantep genelinde dereceye giren 20 öğrenci için yapılan ödül töreniyle program devam etti.

Mekke’nin Fethi’nin 1393. yıl dönümünde ve Filistin’e destek olmak amacıyla düzenlenmiş olan “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı, geliri Filistin’e gönderilmek amacıyla hazırlanmış olan resim sergisi ve kermes etkinliklerinin ardından, Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın dua yapmasıyla sona erdi.

AGD’nin Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programına; Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, SP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Mehmet Karalar, SP Şehitkamil Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayan Hayri Kamalı, Yeniden Refah Partisi GİK üyesi Şükrü Yılmaz ve YRP Milletvekili adaylarından Nurettin Özkaya gibi siyasilerin il ve ilçe başkanları ve yöneticilerinin yanısıra, AGD eski Başkanları İzzettin Beyaz, Fevzi Karakaya ve Milko Kuruluşları Başkanları ile Memur-Sen Başkanı Müslüm Göral, Eğitim Bir Sen Başkan vekili Mehmet Demir ve bir çok sivil toplum kuruluşu başkanı ve mensubu katıldı.

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

İLK TÜRK KADIN RESSAMLARDAN MİHRİ” SERGİSİ SANKO PARK’TA

108 Okunma

Sanko Hastanesi kadrosunu güçendiremeye devam ediyor

103 Okunma

GAÜN’DE HEMŞİRELİK HAFTASI SEMPOZYUMU

99 Okunma

TOBB GAZİANTEP GGK, GENÇ GİRİŞİMCİLERİ MERT BAŞARAN İLE BULUŞTURDU

99 Okunma

Avrupa şampiyonu çiçeklerle karşılandı

98 Okunma

MEGAPOLSPOR 1.LİGDE

469 Okunma

UMUT YILMAZ'IN A TAKIMI BELLİ OLDU

276 Okunma

Nizip daha da yeşil olacak

247 Okunma

“ANTEP İŞİ NAKIŞI” İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI OLMA YOLUNDA

229 Okunma

Başkan Mehmet Çıkmaz güven tazeledi

228 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

935 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

782 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

765 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

743 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

738 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

17 Mayıs 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler