GAZİANTEP F.K. BASINLA İFTARDA BULUŞTU

Gaziantep Futbol Kulübümüz, düzenlediği iftar yemeğinde basın mensuplarıyla ile bir araya geldi.
Editör
Demo Admin
Yayın
9 Nisan 2024 17:39
Güncelleme
9 Nisan 2024 17:44
Okunma
196


Gaziantep Futbol Kulübü, düzenlediği iftar yemeğinde basın mensuplarıyla ile bir araya geldi. Kulübün son dönemdeki gelişmelerini değerlendirmek ve birlik beraberliği pekiştirmek adına düzenlenen iftar yemeğinde, Teknik Direktörümüz Selçuk İnan, Kulüp Başkanımız Memik Yılmaz ve yöneticilerimiz de hazır bulundular. 

 

 

BAŞKANIMIZ MEMİK YILMAZ; “GAZİANTEP İSMİNİ SÜPER LİG’DE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ“

Gaziantep Futbol Kulübü’nde göreve geldikleri günden bu yana yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kulüp Başkanı Memik Yılmaz, “6 Şubat 2023 depreminin ardından çok zor günler yaşadık, hem şehir açısından hem de kulübümüz açısından. Hiçbir zaman içimizdeki sorunları şehrin gündemi yapmayıp, yönetici arkadaşlarımızla birlikte büyük fedakarlıklarda bulunduk. Transfer tahtası kapalı olan bir takıma, harcadığımız mesai, harcadığımız paralar her şey ortada. Bunları da sizlere tek tek anlatmaya çalışacağım” dedi.  

 

 

“FİKSTÜR AVANTAJI ELİMİZDE”

Ligde yedi final maçlarının kaldığını ve bu süreçte taraftar desteğinin büyük önem arz ettiğini söyleyen Memik Yılmaz, “Geldiğimiz noktaya bakılınca ligde son 7 maçı kalmış bir takımız. Ve fikstür avantajı rakiplerimize oranla hala bizlerin elinde. Alacağımız birkaç galibiyetle Gaziantep ismini Süper Lig’de tutmaya devam edeceğimizin bilincindeyiz. Ancak bu noktada şehrin bizlere olan desteğinin durma noktasına gelmesi, bu kadar kritik bir karşılaşmada bile tribünde 1-2 bin taraftarla oynamamız Bu şehre yakışmıyor. Bunu ne yazık ki üzülerek söylüyorum. Şehir olarak bunun kıymetini bilmemiz ve takımımızın süper ligde kalması için elimizden geleni yapmamız şart oldu. Yani açıkçası 7’den 77’ye herkesin bu takıma sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

 

 

“EN UFAK BORÇ UYKULARIMIZI KAÇIRIYOR”

Maddi durumları göz önünde bulunduran Memik Yılmaz, “Bu sezon taraftarlarımıza diğer kulüplerle kıyaslandığında Süper Lig’in en ucuz kombinesini sattık. Düşünün bir kere taraftarlarımız 150 Liraya 22-23 maç izleme fırsatı yakaladı. Şuan yine ligde en ucuz fiyat olan 27 Liradan bilet satıyoruz. Şu çok iyi bilinsin ki, aylık ortalama 60-70 Milyon TL gideri olan bir kurum işletiyoruz. Bu öyle kolay bir durum değildir. Ligdeki bir çok takım 5-6 maaş ödeyemez durumdayken bizim sadece 2 maaş borcumuz var. Bu bile bizlerin uykusunu kaçırıyor“ dedi.

 

 

“BU ŞEHİR BU TAKIM HEPİMİZİN”

Tribün baskının rakip takıma karşı büyük önem taşıdığını, son kalan 7 maç boyuncu omuz omuza olmamızı belirten Memik Yılmaz, “Tüm bu şartlar altında mücadele ederken, tribüne gelen az sayıda taraftarımız bırakın destek olmayı ufacık olumsuz bir durum olsun diye resmen tetikte bekliyor. Arkadaşlar bu takım böyle gitmez, bu takım böyle başarılı olamaz. Elbette kötü oynadığımız zaman bizler de bundan en az sizin kadar etkileniyoruz, üzülüyoruz. Ama maç bitmeden dakika 15’de başlayıp 90 dakika o baskıyı hissetmek ne yazık ki bizleri çıkmaza sürüklüyor. Eleştirin, protesto edin ama bunu bari maçın sonuna saklayın. Dahası hiç değilse sahamızda kendi futbolcusuna tepki veren taraftar değil, rakibini panikleten, kendi takımını motive edip coşturan, tribün baskısını hissettiren bir taraftar görmek istiyoruz. Diğer şehir takımlarına baktığımızda tribün desteğini asla esirgemiyor. Futbolcunu daha maçın başında yuhlamıyor, tepki göstermiyor. Bu nedenle diyorum ki, bu şehir, bu takım hepimizin. Şu dakikadan sonra kalan 7 maçta biz el ele vermezsek bundan sonra omuz omuza versek bile hiçbir yere gelemeyiz. Çok geç olur. Ben demiştim demekten lütfen şu yedi maç en azından vazgeçin“ dedi.

 

 

“ESNAFIN TAKIMA DESTEK OLMASI GEREK”

Gaziantepli esnaflarımızın takıma destek olması gerektiğini, bu duruma seyirci kalınmamasını belirten Memik Yılmaz, “Bir çağrımız da sanayi, iş ve ticaret dünyamıza olacak. Hepimiz biliyoruz ki, Gaziantep Gastronomi şehri. Özellikle Yiyecek içecek ve konaklama yönünde faaliyet gösteren esnafımız, ticaret yapan işletmelerimize sesleniyoruz. Gaziantep FK süper ligde kalırsa, şehrimize çevre iller dahil üç büyüklerin taraftarları geliyor, yemeklerini yiyor, baklavacılardan, tatlıcılardan alışverişlerini yapıyor, otellerde konaklama yapıyor. Bu nimetten faydalanan işletmelerimizin de Gaziantep FK’ya el uzatmasını bekliyoruz. Bu nedenle şehrin Süper Lig’teki tek takımını kendi kaderine terketmeyip, her şeye seyirci kalmayıp destek olunması gerekir diyoruz“ dedi.

 

SELÇUK İNAN; “BU ŞEHİRDE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM“

Gaziantep şehrinde olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu belirten Selçuk İnan, “Eğer bu birlikteliği devam ettirirsek samimi bir şekilde, başkanımın söylediği her şeye katılıyorum. Burası çok güzel bir şehir. Ben buraya ilk geldiğimde ve ilk imzayı attığımda çok heyecanlıydım. Büyük umutlar ve inançlar ile geldim. Sağ olsunlar başkanım ve yöneticilerimiz, beni bu yönde çok etkilediler. Bana ne kadar güvendiklerini hissettirdiler ve gösterdiler. Ben de bu hocalık kariyerimde 2. takımım Süper Lig’deyken, en çok çalışmak istediğim şehirlerden biri Gaziantep’ti. Çok mutluyum, çok gururluyum ve çok onurluyum. Burayı çok seviyorum, insanlarını çok seviyorum“ dedi.

 

“BURASI ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR“

Taraftardan yeteri kadar destek görmediğini, taraftarın desteği ile bütün sorunların çözüleceğini belirten Selçuk İnan, “Takımdaki oyuncular gerçekten mücadele ediyorlar, çok çalışıyorlar ve her şeylerini vermeye çalışıyorlar. Ancak, demek istiyorum çünkü bu konuda şehirden ve taraftardan yeterince destek görmediğimizi düşünüyorum. Burası çok önemli bir şehir. Hep birlikte olursak, bir arada olursak ve umutlarımızı hep yukarıda tutarsak, bu ligde kalacağız. Evet, biz çok inanıyoruz. Ben kendi adıma ve takımım adına bunu sözde verebilirim size çünkü çok inanıyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar, çok iyi mücadele ediyorlar ancak bu kadar kalabalık ve büyük bir şehir sadece oyuncuların, teknik direktörün veya yöneticilerin mücadelesiyle ligde kalamaz. Açıkçası, son maçı bin kişi ile oynamak beni de çok üzdü“ dedi.

 

“SİZİN KALEMİNİZ ÇOK GÜÇLÜ“

El ele, omuz omuza vererek bu Gaziantep Futbol Kulübünün, Lig’te kalacağını belirten Selçuk İnan, “Basın mensuplarından ricam, eleştiri sizin en doğal hakkınız. Beni de eleştirebilirsiniz, oyuncularımı da eleştirebilirsiniz. Bütün kariyerim boyunca bunları yaşadım. Ancak, şunu bilmelisiniz ki her zaman maça 1-0 önde başlayarak maçı kazanamayabilirsiniz. Bazı zamanlar geriye düşeceksiniz. Geriye düştüğünüzde maçı da bırakamazsınız. 10. dakikada 1-0 geriye düştükten sonra eğer oyuncularınızın hepsi yuhlanırsa, inanın bana, kendi seyirciniz önünde yuhlanmak ve bu şekilde performans göstermek çok zor. Ben bunu bizzat yaşamış biri olarak sizden rica ediyorum. Eğer bana biraz inanıyorsanız, özellikle sizin desteğinizle, basın mensupları sizler çok önemlisiniz. Bizim için güçlüsünüz, kaleminiz çok güçlü, düşünceleriniz çok güçlü. Bu yedi haftalık süreçte öncelikli amacınız oyunculara destek olsun, taraftarı doğru yönde yönlendirmek olsun. Bizim size ihtiyacımız var, bizim taraftara ihtiyacımız var ancak bu şehrin ve bu takımın Süper Lig’de olması gerekiyor. O yüzden benim sizden tek ricam, el ele verelim, mücadele edelim ve hep beraber bu şehri Süper Lig’de tutalım“ dedi

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Doğan, güne esnafla kahvaltı yaparak başladı

137 Okunma

BAŞKAN YILMAZ’IN BİSİKLET ARMAĞANI, 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

128 Okunma

HÜDA PAR’dan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

127 Okunma

TAHMAZOĞLU REST ÇEKTİ

126 Okunma

BAŞKAN YILMAZ, GÖREVİ ECRİN NAZ ATAR’A DEVRETTİ

122 Okunma

ŞAMPİYON MEGAPOLSPOR

527 Okunma

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ’NİN RAMAZAN BAYRAMI

261 Okunma

Yağmur altında çalıştılar

258 Okunma

YILMAZ: “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ HALKIN İÇİNDE OLACAĞIM”

256 Okunma

DEV ADAMLAR PLAY-OFF’U DÜŞÜNÜYOR

228 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

884 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

732 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

699 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

681 Okunma

Gazişehirgücü zirveyi bırakmıyor

676 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

30 Nisan 2024 Salı Günü Nöbetçi Eczaneler